Skola och undervisning

På denna sida hittar du som pedagog verktyg och stöd för att själv jobba med hållbar mat i din undervisning. Vi vill att barn och unga i Norrbotten har god kunskap om vår livsmedelsproduktion och förstår vilka förhållanden vi har i Norrbotten för att producera bra och hållbar mat. Därför har vi jobbat tillsammans med pedagoger, lärosäten, skolor och experter för att ta fram ett regionalt anpassat utbildningsmaterial som också är anpassat efter läroplanen.

Tips och länkar

En bonde går genom ladugård med kor

Besöksgårdar i Norrbotten

Att göra studiebesök på en gård är oftast mycket uppskattat av både barn, pedagoger och lantbrukare. Genom LRF Norrbotten kan ni få hjälp att hitta gårdar som tar emot studiebesök.

Barn som äter mat utomhus

Måltidsnyckeln väcker barnens nyfikenhet på mat

Läs om Måltidsnyckeln på MATtanken

Morötter

Skolodling och samisk kultur går hand i hand

Läs artikeln om Sameskolan i Jokkmokk som med hjälp av Hushållningssällskapet har anlagt en skolträdgård som kompletterar undervisningen kring samiska traditioner och livsmedelsförsörjning.

Utbildningar för dig som vill jobba med djur, natur och lantbruk

Kor i en hage

Gymnasievalet för dig som vill jobba med djur, natur och lantbruk

På Grans naturbruksgymnasium i Piteå finns flera olika utbildningar där du får lära dig mer om djur, natur, odling och lantbruk. Det självklara valet för dig som vill jobba i de gröna näringarna.

SLU

Läs vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)

Vill du bli expert på mat, lantbruk, miljö och hållbarhet? På Sveriges lantbruksuniversitet hittar du program på både grundnivå och avancerad nivå.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.