Bryt din handlingsförlamning

Där står du i din mataffär och låter blicken löpa över hyllorna. Du vill äta nyttigt. Du vill göra rätt för miljön. Du vill slippa gifter i salladen och antibiotika i köttet. Men hur ska du välja? Ekologiskt eller lokalproducerat? Fairtrade eller KRAV-märkt? Kött eller vegetariskt? Vårt svar är att så länge du väljer mat från Norrbotten handlar du alltid rätt.

Handla rätt! Handla:

Att äta mat från Norrbotten är en god handling
Den norrbottniska maten gör gott. För din hälsa, för naturen och för planeten. Den är bland de absolut renaste, och har kanske den lägsta klimatpåverkan i världen. Dessutom har den ett högre näringsinnehåll, tack vare de långa sommardagarna och svala, ljusa sommarnätterna.
Att äta norrbottnisk mat är en värdehandling
Våra speciella förutsättningar skapar unika smaker med unika värden. Svenska och internationella besökare är hänförda över renen, löjrommen och hjortronen. Men Norrbotten har så mycket mer mat att erbjuda från de bördiga älvdalarna och djupa skogarna.
Att äta mat från Norrbotten är en solidaritetshandling
Ju mer norrbottnisk mat du äter desto fler matproducenter får möjlighet att tillverka ännu mer ren, näringsrik mat. Fler arbetstillfällen skapas och den loka skattekraften stärks. Du visar också solidaritet med jordklotet – här finns det gott om sötvatten och här används markerna på ett bättre sätt.
Previous slide
Next slide

Möt norrbottniska matproducenter