Mat- & dryckesförädling

Jobbar du med mejeriverksamhet, mathantverk eller något annat inom mat- och dryckesförädling i Norrbotten – här hittar du tips och kunskap!

Kunskap och inspiration

Leende korvmakare och Eldrimners logga

Eldrimner – Nationellt resurscentrum för mathantverk

Eldrimner är ett nationellt centrum för mathantverk. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige, i starten såväl som i utvecklingen av företaget.

tunnbröd

Smaka Sverige – En kunskapsbank om svensk mat och dryck

Smaka Sverige är Jordbruksverkets satsning på kunskap om svensk mat och dryck. Här samlar vi forskning och upplevelser för att skapa ett hållbart och innovativt Matsverige.

Kantareller och logga Lapland a culinary region

Lapland Culinary – Här samlar vi de bästa smakerna från svenska Lappland

Spetsprojektet Lapland Culinary samlar vi de bästa smakerna från svenska Lappland. Här hittar du matkreatörerna, livsmedelsproducenterna, kockarna och deras favoritrecept.

Person i samiska kläder som skär upp renkött

Recept från det samiska köket

Här erbjuds recept från det samiska köket. Målet är att bevara och sprida det samiska mathantverket. 

Sweden Food Arena – Forskning och innovation

Sweden Food Arena är en nationell arena där aktörer inom livsmedelsbranschen samverkar för en innovativ, hållbar och konkurrenskraftig livsmedelssektor. Arenan är ett resultat av regeringens Livsmedelsstrategi vars syfte är att öka produktionen, bidra till en konkurrenskraftig livsmedelskedja samt öka sysselsättningen, exporten, innovationskraften och lönsamheten samtidigt som relevanta miljömål nås. Tillsammans skapar vi en livsmedelskedja i världsklass.

Sweden food arena måltider på tallrikar

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.