Naturbruk i Norrbotten
Förutsättningarna för hållbar matproduktion är goda i norra Sverige. Trots det är det ärförsörjningsgraden förhållandevis låg – men skulle kunna vara betydligt högre. Dettaundervisningsmaterial vill
Start / Publikationer
Välj ett ämne, typ eller år. Klicka på Rensa för att se alla.
Förutsättningarna för hållbar matproduktion är goda i norra Sverige. Trots det är det ärförsörjningsgraden förhållandevis låg – men skulle kunna vara betydligt högre. Dettaundervisningsmaterial vill
Här finns delar av det material för ekonomisk analys som vi utgår ifrån i Företagslyftet. I ERFA-grupperna fördjupar vi arbetet med de företag som är
Från naturturism som ny motor i Gunnarbyn till smågrisproduktion med 1000 suggor i norra Skåne. Två goda exempel på där företagsledning och målmedvetenhet varit viktiga
Företagslyftet erbjuder landsbygdsföretagare i Norrbotten webbinarier för att inspirera och utveckla kunskaper inom strategisk företagsledning. Företagslyftet ger dig möjlighet att utveckla ditt företagande och rollen
I Företagslyftet erbjuds företagen att delta i en ERFA-grupp. ERFA står för erfarenhetsutbyte och syftet är att företagen utifrån nya kunskaper delar med sig av
Länsstyrelsen lanserar Företagslyftet för att öka lönsamheten hos landsbygdsföretag i Norrbotten Företagslyftet är ett initiativ inom ramen för Norrbottens livsmedelsstrategi, Nära Mat, som ska ge
Passion för landsbygd. Sinne för företagande. Vi vill att hela Norrbotten ska kunna äta mer närproducerad mat. För att lyckas behöver vi fler landsbygdsföretagare som
Nära Mat: Norrbottens livsmedelsstrategi presenterar en gemensamvision och målbild för vad länets aktörer tillsammans ska verka föratt uppnå i Norrbottens län. Länsstyrelsen i Norrbotten, Region
I denna handlingsplan presenteras en konkretisering av åtgärder föratt uppnå de strategiska målen i Nära Mat: Norrbottens livsmedelsstrategi2022–2030. Handlingsplanen kan utvärderas och justeras vidbehov år
Det övergripande målet för livsmedelsstrategin ska vara en konkurrenskraftig livsmedelskedja där den totala livsmedelsproduktionen ökar, samtidigt som relevanta nationella miljömål nås, i syfte att skapa tillväxt och sysselsättning och bidra till hållbar utveckling i hela landet.
Här presenteras nya odlingsbeskrivningar för odling av jordgubbar i norra Sverige, med målet att stödja utvecklingen av dessa odlingsarealer. Jordgubbar är eftertraktat och konsumenterna efterfrågar
På denna sida presenteras kunskapssammanställningar samt input som inkommit under revideringsprocessen av Nära Mat: Norrbottens livsmedelsstrategi. Revideringen genomfördes under 2020-2021. Underlaget kan komma att kompletteras
Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.