Företagslyftet – Ekonomistyrning

Här finns delar av det material för ekonomisk analys som vi utgår ifrån i Företagslyftet. I ERFA-grupperna fördjupar vi arbetet med de företag som är med och processar materialet tillsammans. Excelfiler delas ut  till deltagare i EFRA-grupperna och vid efterfrågan till er övriga, kontakta projektledningen om du önskar ta del av materialet.

Val av uppställning för ekonomisk analys

Detta material förklarar varför vi av analysskäl ställer upp resultaträkningen på ett lite annat sätt en den bokföringsmässiga uppställningen.

Föreläsningen är inte textad ännu tyvärr, men mycket av det som sägs står på bilderna i presentationen. Målsättningen är att texta föredraget under 2023.

Föreläsningsfilm: Val av uppställning för ekonomisk analys

Föreläsningar om ekonomistyrning

Dessa tre bildspel tar de olika delarna för att kunna analysera sitt företag på ett korrekt sätt och reflektera över hur man tolkar resultat och nyckeltal. Vissa delar i lönsamhet och nyckeltal är lite fördjupning för den intresserade (hävstångsformeln bild 8 – 18).

Föreläsningarna är inte textade ännu tyvärr, men mycket av det som sägs står på bilderna i presentationen. Målsättningen är att texta föredragen under 2023.

Föreläsning 1: Resultaträkning, vinst & nyckeltal

Föreläsning 2: Balansräkning och lite nyckeltal

Föreläsning 3: Lönsamhet och nyckeltal

Verktyg: Modul Ekonomisk företagsanalys.xlsx

Uppgift:  Det ni inledningsvis kan göra är att mata in resultaträkningen 3 år tillbaka i fliken kort RR. I balansräkningen räcker det med ett år i fliken kort BR. Ni kan värdera fastigheten i fliken värdering. Om ni är osäker hur ni ska göra så kan ni ta del av dessa stöd-filmer. Det går ju att snabbspola till där ni behöver hjälp.

Föreläsningarna är inte textade ännu tyvärr, men mycket av det som sägs står på bilderna i presentationen. Målsättningen är att texta föredragen under 2023.

Instruktionsfilm, verktyg: Modul ekonomisk företagsanalys RR och BR.xlsx

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.