Publikationer

Unika möjligheter för livsmedelsproduktion i Norrbottens län

Denna rapport togs fram 2015 och handlar om förutsättningarna för livsmedelsproduktion i Norrbottens län. Uppdraget är att ge en nulägesbeskrivning och att utifrån dessa förutsättningar lägga ett strategiskt perspektiv på framtiden och bidra till medvetna framtida beslut hos berörda organisationer. Uppdraget är inte att ge en ”sann” bild av framtiden utan att inspirera till nya utvecklingsvägar för livsmedelsproduktionen i Norrbottens län.

Utveckling av trädgårdsnäringen i Norrbotten och norra Sverige

Rapporten “Utveckling av trädgårdsnäringen i Norrbotten och norra Sverige” publicerades 2015. Rapporten är en kartläggning som genomförts på uppdrag av Hushållningssällskapet i Norrbotten och Västerbotten för att ge en samlad bild av dagens situation inom den yrkesmässiga trädgårdsnäringen i Norrbotten och de tre övriga nordliga länen Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

Mervärde i bär från norr

Rapporten “Mervärde i bär från norr” publicerades år 2009 och sammanfattar aktuell kunskap inom området mervärde, inre kvalitet, i bär som vuxit i nordliga områden. Det är en sammanställning över framför allt fenoliska ämnen och vitamin C, som man kan förvänta sig att finna i vilda och odlade norrbottensbär. Ämnen som tillhör den grupp, som övergripande brukar kallas antioxidanter.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.