Förstudie CHARM – Centrum för Hållbar, Attraktiv, Resillient Mat- & dryckesproduktion

Ur kris föds innovation och kämpaglöd. För oss på Polarbröd har långsiktighet varit viktigt sedan starten. Nu när vi drabbats av en stor brand vill vi ta chansen att förverkliga idéer vi levt med länge. Vi vill göra en satsning på framtidens mat och dryck och på hållbar livsmedelsproduktion. Den utgår från Älvsbyn och börjar med en eller fler testbäddar med målet att göra en centrumbildning för hållbar, resilient mat- och dryckesproduktion för lång tid framåt. Vi vill göra detta tillsammans med bl.a. lokala företag i Älvsbyn, kommunen, regionen, högskolor/universitet och RISE.

Som motor i satsningen finns Polarbröd. Under vintern 2020-2021 samlar vi intressenter från lokal och nationell nivå och diskuterar hur vi kan samarbeta för att utveckla framtidens hållbara mat och dryck – i Älvsbyn. Detta blir vårt bidrag till visionen Norrbotten som Sveriges mest välkomnande och nytänkande län.

Projektägare: Polarbröd

Finansiering: Region Norrbotten, Sparbanken nord, Älvsbyns kommun och Polarbröd

Startdatum: 2020-11-01
Slutdatum: 2021-06-30

Blåbär