Nyhetsblogg

Ett jordbrukslandskap en dimmig morgon

Jordbrukets klimatanpassning

Jordbrukets klimatanpassning är en nödvändigt för vår livsmedelsförsörjning. En ny rapport från KSLA och SLU Future Food diskuterar jordbrukets anpassning. Hulda Wirsén, samordnare för Nära

Läs mer »
Vy över upplyst storstad på kvällen

Export av norrbottniska livsmedel

Norrbottniska livsmedelsföretag har nu möjligheten att komma in på den asiatiska marknaden. I samarbete mellan projektet Nationell exportsamverkan, Nära Mat och Region Norrbotten har Hushållningssällskapet

Läs mer »
En grupp unga personer går längs en stig klädda i biodlardräkter med hatt

Honungsbin och pollinering

Bin ger oss honung och viktiga pollinerings-tjänster. Det finns troligen runt 1000 bisamhällen i Norrbotten. Ett genomsnittligt år producerar ett bisamhälle runt 25 kg honung,

Läs mer »
Foto på teckning som barn ritat

Matens mysterier

Förskolan Barn-Companiet i Boden arbetar under 2018 och 2019 tematiskt med ”Matens mysterier”. Projektet utgår från barnens egna frågor om mat. Det kan exempelvis handla

Läs mer »
En tom, vit tallrik

Nya tag i Nära mat

Att öka självförsörjningsgraden av livsmedel är en högst aktuell fråga som nu arbetas med över hela landet. I Norrbotten var vi tidigt ute och sjösatte

Läs mer »

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.