
Fjärde anhalten – Kompetensförsörjning och innovationer
3D-printade fiskkakor, odling med artificiell intelligens, växthus som värms upp av datacenter och flygteknisk hyrdaulik för innovationer inom odling. Det var några av de inspirerande
Start / Nyhetsblogg / Sida 5
3D-printade fiskkakor, odling med artificiell intelligens, växthus som värms upp av datacenter och flygteknisk hyrdaulik för innovationer inom odling. Det var några av de inspirerande
Lyssna på avsnittet nu Idag packar Klöverbergsgården ca 500 000 ägg i veckan och har kunder från Kiruna till Örnsköldsvik. Men resan har varit tuff,
Centrumbildningen för Blå mat är den största hittills på svensk sjömat med en finansiering på 48 miljoner kronor från det statliga forskningsrådet Formas. Visionen är
Matkommunikation som förändrar Sápmi är namnet på ett material som Slow Food Sápmi har tagit fram om matkommunikation i syfte att stötta dem som arbetar
Den 4 maj träffas vi återigen digitalt för den fjärde och sista anhalten i vår revideringsprocess av Nära Mat, Norrbottens livsmedelsstrategi. Rubrik för dagen är
I det tredje seminariet som hölls inom Nära Mat Norrbottens livsmedelsstrategi den 25 mars tog vi pulsen på hur Norrbotten mår. Skolan, den samiska kosten,
Lyssna på avsnittet nu Vad kan man enkelt grilla som inte är korv med bröd? I det här avsnittet hänger Hulda Wirsén utomhus vid grillen
Stort grattis till Hulda Wirsén som är Årets Agronom 2021! “För sitt engagerade, intensiva, kreativa och kunniga arbete med att utveckla lantbruket och landsbygden, samt
Ett stort grattis till vår Elisabeth Öberg som får utmärkelsen Årets hortonom 2021! Motiveringen löd:“Elisabeth Öberg har ett hjärta som klappar för odling i norr.
Inbjudan till digital bransch träff för mjölkföretagare den 16 mars 2021 Länsstyrelsen vill gärna ha en direkt dialog med länets mjölkföretagare med syfte:– Informera om
Teknikens hus har i samarbete med Nära Mat utvecklat ett nytt undervisningsmaterial. Materialet med lärarhandledning finns nedpackat i tre olika boxar som kan lånas av
Under rådande pandemitider har det varit svårt att träffa elever och lärare i länets skolor. Ibland har dock möten och lektioner istället kunnat genomföras via
Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.