Nära Mat podden avsnitt 33: Konkreta tips för produktionsutveckling och en spännande slöserijakt

Vi besöker en mjölkgård på den norrbottniska landsbygden och diskuterar konkreta exempel på produktionsutveckling. Vi pratar om lean production, ett arbetssätt som innebär att man hela tiden strävar efter att jobba så effektivt som möjligt och så går vi på slöserijakt. Nils Björk, produktionschef på Anva Components berättar om sina erfarenheter och hur de jobbar inom industrin för att få ett så bra flöde i produktionen som möjligt. Annica Hansson, produktionsrådgivare på Växa, fokuserar främst på hur mjölkproducenter kan öka sin verkningsgrad. Programledare är Hulda Wirsén och Ove Karlsson, Länsstyrelsen i Norrbotten.

 

– Vad hindrar oss från att göra det här på halva tiden eller förminska svinnet. Vad hindrar oss från att vara där vi vill vara. Den frågan är jätteviktig att ställa hela tiden.

Nära Mat podden avsnitt 33: Konkreta tips för produktionsutveckling och en spännande slöserijakt