Mat- och dryckesförädling

Arbetar du med mejeriverksamhet, mathantverk eller något annat inom mat- och dryckesförädling i Norrbotten, eller funderar du på att starta eget? Här hittar du tips och kunskap!

Regionala projekt

Kompetenslyft livsmedelsindustrin i norr

Målet med projektet Kompetenslyft livsmedelsindustrin i norr (KLIN) var att stärka förmågan hos deltagande företag att arbeta med strategisk hållbar kompetensförsörjning.

Kompetenscentrum mat i norr

I projektet Kompetenscentrum ”Mat i Norr” ska ett innovationscentrum för utveckling av småskaliga livsmedelsprodukter växa fram.

Marknadssamverkan kött

Marknadssamverkan Kött var ett samarbetsprojekt för nya jobb på landsbygden inom livsmedel.

Centrum för Hållbar och Attraktiv Mat- & dryckesproduktion

Under vintern 2020-2021 samlade polarbröden intressenter från lokal och nationell nivå och diskuterade hur samarbete kan ske för att utveckla framtidens hållbara mat och dryck.

RenResurs

I ett tidigare projekt skapades idén om en resurspool. Det här projektet färdigställde ett kurspaket för renslakt och styckning, för personer som sedan kan ingå i en högkvalitativ resurspool.

Mat från Bonden

Mat från bonden syftade till att skapa ökad försäljning och förädling av lokala livsmedel i Västerbotten och därmed synliggöra och tillgängliggöra lokalproducerad mat ytterligare – samt skapa ökad lönsamhet.

Förädlingsstöd via Region Norrbotten

Region Norrbotten administrerar företagsstöd med inriktning på livsmedelsförädling. Ett stöd för dig som planerar att göra en förstudie eller investering kopplat till livsmedelsförädling.

Inspiration och kunskap

Branschriktlinjer för livsmedelslagstiftningens krav

Branschriktlinjer är branschens förslag till hur livsmedelsföretag kan utforma sin verksamhet för att uppfylla livsmedelslagstiftningens krav och producera säkra livsmedel.

Utbildningar inom mathantverk

Eldrimner erbjuder ettårig yrkeshögskoleutbildning i mathantverk.

Sweden Food Arena

Sweden Food Arena är en nationell arena där aktörer från hela livsmedelskedjan samverkar kring innovation och forskning för en innovativ, hållbar och konkurrenskraftig livsmedelssektor.