Start / Projektbank / Pågående projekt / Ökad odling och hållbar konsumtion
Projektets syfte:
Genomförandet sker genom kunskapshöjdande insatser till yrkesodlare samt stöd och inspiration till nyfikna odlare som kan vara intresserade av att börja odla yrkesmässigt. Genom nationella nätverk hämta hem aktuell kunskap från branschen samt bida till relevant forskning och utveckling som gynnar företagen i Norrbottens län.
För att öka kunskapen om norrbottniska matens mervärden skall kunskapshöjande insatser göras till valda målgrupper och allmännhet i samarbete med externa aktörer, exempelvis Region Norrbottens och folkhälsoarbetet eller kunskapsorganisationer som Studieförbundet vuxenskolan, Hushållningssällskapet eller andra intressenter.
Måltidsturism är en växande del i besöksnäringen och genom att öka samarbetet mellan företag i besöksnäringen och livsmedelssektorn kan måltidskonceptet utvecklas och sakkunnskap kring norrbottniska mervärden föras ut. Här har projektet en roll och skall därför samarbeta med Swedish Lapland för att möjliggöra möten mellan olika företagsinriktningar.
Projektledare: Elisabeth Öberg, Länsstyrelsen i Norrbotten
Projektägare: Länsstyrelsen i Norrbotten
Samarbetspartners: Länsstyrelsen i Norrbotten, Region Norrbotten och Swedish Lapland
Finansiering: Landsbygdsprogrammet
Startdatum: 2022-03-01
Slutdatum: 2023-12-31
Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.