Öjeby lantbruksmässa ställer om och blir digital

Pressmeddelande Gröna Näringar 2020-06-08

In i det längsta hoppades arrangörerna av Öjeby Lantbruksmässa att man skulle kunna genomföra mässan som skulle hållas för tredje året i rad på Öjeby Agro Park

Ställer om till digital mässa
Utifrån rådande läge väljer nu arrangörerna av Öjeby Lantbruksmässa att ställa om och istället presentera stora delar av årets innehåll i digital form. Mässan skulle ha genomförts den 26-27 augusti med skörd som tema.

– Att ställa in är inte ett alternativ för oss, vi väljer istället att ställa om och kommer att presentera så mycket vi kan i digital form så långt det går, säger Beatrice Ramnerö, projektledare Gröna Näringar och fortsätter, vi väljer att se omställningen från fysisk till digital mässa som en möjlighet till att fler ska kunna ta del av mässans innehåll.

Genom att erbjuda utställarna möjlighet att delta i mässans olika delar digitalt kommer man fortfarande kunna dela med sig av nyheter, maskindemonstrationer, hålla i webinarier och föreläsningar. Under mässan kommer även fältvandringar livesändas, Gropen filmas och visas i 360° och paneldiskussioner anordnas med möjlighet att ställa frågor direkt till deltagarna.

– Det är såklart inte helt lätt att ställa om till en digital mässa, men vi hoppas att årets spännande satsningar och innehåll ska locka många att vilja delta och att vi lyckas sprida kunskap om Norra Sveriges lantbrukares fördelar och utmaningar, även till andra delar av landet genom detta säger Sara Byström projektledare Hushållningssällskapet Norrbotten/Västerbotten

Nästa år genomförs mässan den 25–26 augusti och då med protein som tema.

Öjeby Lantbruksmässa arrangeras av projekt Gröna Näringar och Hushållningssällskapet Norrbotten/Västerbotten, i samarbete med LRF och Länsstyrelsen i Norrbotten.

Kontakt
Projekt Gröna Näringar
Beatrice Ramnerö
+4670 589 00 05

Hushållningssällskapet Norrbotten/Västerbotten
Sara Byström
+4670-107 66 87