Ett matprojekt som tar sin utgångspunkt i det sydsamiska traditionella mathantverket. Projektet kan sammanfattas i information och utbildningsinsatser och experimentella aktiviteter som ska öka näringsbasen och öka intresset för mathantverk och samisk mat.
Projektledare: Gustaf Jillker Projektägare: Slow Food Sápmi och Røyrvik kommune Finansiärer: Sametinget i Sverige och Norge, Interreg IV A NORD SÁPMI. Kommuner: Nordland, Nordtröndelag, Sörtröndelag, Willhelmina, Storuman, Strömsund, Östersund, Åre, Berg och Härjedalen. Samverkanspartners: Luonddu Biebmu, Renlycka, Visit Sápmi, Gaaltije, Västerbottens läns museum, Saemien Sijte, Sijte Jarnge, Samernas utbildningscentrum, Eldrimner
Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.