Nära Mat podden avsnitt 12: Dennis Bejedal, Norrbottens Destilleri

På Norrbottens Destilleri i Töre, Kalix, produceras riktig premium gin. Första produkten lanserades i november 2019 och förra året blev de en av Sveriges mest prisbelönta giner. Bakom framgångarna finns noga utvalda lokala råvaror, en långsiktig affärsplan och strategisk storytelling som sticker ut. Men att Stockholmaren Dennis skulle hamna i Norrbotten, nej det var inte planerat. För 10 år sedan gillade han inte ens gin! Hör mer om hans resa och tankar kring framgångsrika samarbeten i livsmedelsbranschen i det här avsnittet av Nära Mat podden. Programledare: Hulda Wirsén, Länsstyrelsen i Norrbotten.

– För 10 år sedan tackade jag i princip nej till en GT på krogen. Men när jag flyttade upp hit fick jag upp ögonen för premiumgin och sedan den dagen har jag varit fast i det här smakträsket. Vår historia börjar i Kebenekaisemassivet och vi har valt att bygga upp hela vår produktserie efter Kalixälven. Det vi tycker landskapen är i smak och doft.

Nära Mat podden avsnitt 12: Dennis Bejedal, Norrbottens Destilleri