Syftet är att utveckla naturproduktföretagens konkurrenskraft genom att förbättra metoder för kvalitetssäkring av naturprodukter samt genom att främja energieffektiv torkning av naturprodukter.
En större tork byggs vid Öjebyn Agro Park utvecklad av de medverkande universiteten. En affärsmodell prövas för samverkan mellan företagen som kan nyttja torken. En mobil tork byggs i Finland som också ska nyttjas i Norrbotten. Torkarna är byggda för att vara energieffektiva och kunna nyttja överskottsenergi. Analysmetoder utvecklas för kvalitetssäkring av torkmetoder och innehåll i produkterna.
Kontaktperson: Helena Zimmer, Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten Projektägare: Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten Finansiering: Interreg Nord samt Region Norrbotten Samverkanspartners: Centria Ostrobothnia (Koordinerar arbetet), LTU och Uleåborgs Universitet
Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.