Inbjudan: Näringslivsutveckling – med livsmedel i fokus

Sverige ska producera mer mat, den ska vara hållbar och efterfrågad och till det behöver vi fler lönsamma och konkurrenskraftiga företag.

Önskar du inspiration om hur du kan arbeta för att stärka livsmedelsföretag i din kommun? Behöver du idéer hur andra kollegor arbetar? Missa inte att anmäla dig till detta kostnadsfria arrangemang – anmäl dig redan idag!

Tid: onsdag den 17 november klockan 13:00-15:00

Plats: Digitalt

Målgrupp: Näringslivsutvecklare, affärscoach, företagslots eller annan person som inom kommunen arbetar med näringsliv och företagsutveckling.

Anmälan: Anmälan gör du senast 12 november HÄR!

Vi som står bakom detta arrangemang hälsar dig hjärtligt välkommen!

Matkompassen Länsstyrelsen Västerbotten, Gröna Näringar Piteå, samarbetsprojektet MatSam, föreningen Matvärden, Länsstyrelsen Västernorrland, Nära Mat Länsstyrelsen i Norrbotten och Länsstyrelsen Gävleborgs län.

Program:

Moderator: Liselott Holm
13:00 Välkommen
Inledning Marie Gidlund, Verksamhetschef, Sweden Food Arena
13:15 Vi tar tempen! Vad brottas livsmedelsföretag med?
13:25 Gröna näringar i Piteå
Jessica Lindberg, Näringslivsutvecklare Gröna näringar Piteå berättar om hur de arbetar för att vara en motor för tillväxt och hur det gick det med den obemannade lanthandeln?
13:45 VÄX Hudiksvall – Vårt sätt att öka den lokala livsmedelsproduktionen
Emilie Lindqvist och Ola Sjöström, Näringslivsutvecklare Hudiksvalls Näringslivsbolag berättar om hur de arbetar lokalt med den regionala livsmedelsstrategin för att öka den lokala livsmedelsproduktionen. Där nätverk, samhandling och gemensamma mål är framgångsfaktorer.
14:05 Möten som ger affärer
Anki Berg, Matsam och Britt-Marie Stegs Matvärden berättar om hur matchning går till och vad som händer när man länkar ihop tillgång och efterfrågan av livsmedel.
Vilka livsmedel efterfrågas?
14:30 Så gjorde vi Halland till Sveriges mest levande matlän
Anna-Maria Spaniol och Helena Nöjd från Hallands Matgille berättar om resan med att utveckla hållbara, konkurrenskraftiga livsmedelsförädlande företag samt driva kommunikation som skapar snackisar.
14:55 Vi summerar
15:00 Avslut

Välkommen!

EU logotyp