Inbjudan: Företagslyftets uppstartskonferens

Logotyp Företagslyftet

Inbjudan: Uppstartskonferens Företagslyftet

Den 22 februari bjuds du som är landsbygdsföretagare eller jobbar med företagsutveckling in till uppstartskonferens för den nya satsningen Företagslyftet. Under 2023 och 2024 kommer norrbottniska landsbygdsföretag erbjudas en utvecklingsresa inom området strategisk företagsledning. Det är första delen av en långsiktig satsning.

Varmt välkomna till uppstartskonferensen där ni tar del av intressanta föredrag och vad som är på gång!

Plats: Boden Business park, Sävast.
Tid: 10.00 – 15.00 (kaffe från 9.30 samt efter 15.00)
Anmälan (senast 12 februari): Länk till digitalt formulär

Deltagare på programmet:

Fredrik Broman, fotograf och entreprenör
Fredrik har sin bas i Gunnarbyn utanför Boden. Företagare och fotograf sedan 1994 men har också jobbat med uppbyggnaden och facilitering av Aurora Safari Camp, The Outpost Lodge, Arctic Inbound, Aurora Safaris AB och Lapland Ballooning.  Dessutom finns engangemang i östafrika och han gör fotouppdrag runt om i världen. Fredrik kommer dela med sig av både framgångar och lärdomar från sitt entreprenörskap. Fredriks webbplats.

Porträtt Cissi Klasson

Cissi Klasson, VD Annelövsgrisen AB
Cissi är utbildad Lantmästare. Hon kommer berätta om processen hur hon gick från 0 till 1000 suggor, hur företaget drivs idag, hur företagsledning utvecklar henne och organisationen, varför de ständigt letar flaskhalsar och hur hennes och företagets mål ständigt förnyas och höjs. Cissi utsågs till årets grisföretagare 2021 av Sveriges grisföretagare, Årets grisföretagare: ”Gör allt som du gör rätt, fast lite bättre” – Jordbruksaktuellt (ja.se)

Porträtt Heather Watson

Heather Watsson, VD Farm Management Canada
Heather Watson leder teamet som verkställande direktör för Farm Management Canada, en nationell ideell organisation som länge har jobbat med olika företagsledningsfrågor, och fått goda resultat och effekter. Heather kommer att berätta om deras arbete och hur strategisk företagsledning hjälper till att positionera Kanadas bönder för hållbar tillväxt och stabilitet. Läs mer om Farm Management Canada Home – Farm Management Canada (fmc-gac.com)

Porträttbild Ove Karlsson

Ove Karlsson, Landsbygdsdirektör och Agronom (inriktning ekonomi)
Ove har under 30 års tid jobbat med företagsledning, ekonomi och lönsamhet inom den agrara sektorn. Mellan åren 2015–2021 var Ove en aktiv del i arbetet med att utveckla Kompetenscentrum företagsledning vid Sveriges lantbruksuniversitet och utbildade studenter i företagsledning.

Varmt välkomna!

Företagslyftet är en del i genomförandet av Norrbottens livsmedelsstrategi, Nära Mat.
Konferensen görs i samarbete med Projekt Gröna Näringar (Piteå kommun).

Samtal vid fikabordet

Bild: Samtal mellan företagare och företagsutvecklare vid Nära Mat konferens i november 2021.

EU logotyp

Länsstyrelsen Norrbotten logotyp