Soliga lantbruk i norr

Projektet Soliga lantbruk i norr ska öka kunskaperna om produktion och lagring av solel hos lantbruk i Norrbotten och Västerbotten. Projektägare LRF arbetar i samverkan med Energikontor Norr och RISE Etc. Tillsammans kommer vi under projektet att hålla i aktiviteter kring kunskapshöjning, upphandling, installation samt uppföljning av solelanläggningar.

Det tvååriga projektet kallas Soliga lantbruk i norr och ska öka kunskaperna om produktion och lagring av solel. Det går ut på att ge lantbruket ett kompetenspaket för att kunna investera i solenergi. Målet är att när projekttiden är slut ska 12 lantbruk i Norrbotten respektive Västerbotten, sammanlagt 24 st, ha investerat i solelanläggningar.

Projektledare: Håkan Stenmark, LRF Norrbotten

Projektägare: LRF Norrbotten

Finansiering: Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, LRF, Region Norrbotten, Region Västerbotten, Länsstyrelsen i Norrbotten, Länsstyrelsen i Västerbotten, Längmanska företagarfonden samt Grönt utvecklingscentrum.

Samverkanspartners: LRF, Energikontor i norr och RISE

Hand som håller i potatis med soliga lantbruk i norra logotype infälld

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.