Nära Mat podden avsnitt 29: Ledarskap

Att skapa engagemang genom ärlighet och transparens är viktiga faktorer för ett lyckat ledarskap. Men hur utvecklar man både sig själv och sin personal på bästa sätt samtidigt som den dagliga driften ska skötas? Hur gör man för att vara en attraktiv arbetsgivare när konkurrensen om utbildad personal är stenhård?

Det här lättare sagt än gjort och det är precis det vi ska prata mer om i detta avsnitt. Vi bjuder också på perspektiv från frisörbranschen och pratar ledarskap med en av delägarna i salongen By Deco. I programmet hörs även Ulric Hietala som driver familjeföretaget Hietalas Handelsträdgård. Där handlar utmaningen snarare om att se till hela årshjulet: i högsäsong krävs massor med arbetskraft, i lågsäsong nästan ingen alls. Programledare: Hulda Wirsén och Ove Karlsson, Länsstyrelsen i Norrbotten. 

– Ta extern hjälp med de bitar du själv inte kan. Det finns experter inom allt, och det leder ofta till bästa, lönsammaste och snabbaste resultat.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.