Nära Mat podden avsnitt 2: Kokboksförfattaren Per Huuva

Är inälvsmat den nya framtidsmaten? Det menar Per Huuva som skrivit den omtalade kokboken Aitta, om samiska och tornedalska maträtter. Han ser det mer som en klokbok och vill inspirera andra till att ta vara på allt en råvara kan ge. Programmet inleds med Pers tryckkokare som står och puttrar på den vedeldade spisen.

– Jag har vuxit upp med tryckkokaren, sedan jag var liten har pappa haft tryckkokare. Att koka kött i, berättar Per som föredrar framdels kött såsom renhals. Det är mycket saftigare, förklarar Per.

Per Huuva
För boken Aitta mottog Per Huuva Ragnar Lassinanttis Kulturpris 2020!

Nära Mat podden avsnitt 2: Kokboksförfattaren Per Huuva

Bröd och torkat kött

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.