Nära Mat podden avsnitt 15: Innovation och livsmedelsförpackningar, Billerud Korsnäs

Till följd av EUs direktiv om minskad plastanvändning har efterfrågan på nya hållbara förpackningar för livsmedel ökat rejält. På pappersbruket Billerud Korsnäs utanför Kalix jobbar man aktivt med innovation och förpackningsutveckling på en global marknad. 

I labbet, där Johannes S. Langer är chef, testas olika produkter och förpackningsmaterial med hjälp av teknik som är världsunik. Visste du att innovativa förpackningar också kan bidra till ett minskat matsvinn och färre transporter?

 Programledare: Hulda Wirsén, Länsstyrelsen i Norrbotten.

– Som slutkonsument har man inte insyn i hur noggrant själva konverteringsprocessen egentligen går till. När vi pratar framtagning av 100-tals påsar per minut och resultaten måste ju alltid vara likadant.

Johannes S Langer

Nära Mat podden avsnitt 15: Innovation och livsmedelsförpackningar, Billerud Korsnäs

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.