Nära Mat podden avsnitt 13: Margit Richert om matkultur och identitet

Mitt under krisberedskapsveckan firar Nära Mat podden 1 årsjubileum och den 29 september släpptes det 13:de avsnittet av Nära Mat podden.

Veckans avsnitt bjuder på ett genuint samtal om matkultur och vad maten betyder för oss. Programledare Hulda Wirsén åker till Jokkmokk för att träffa Margit Richert, som var en av Sveriges första stora matbloggare och idag är hon kulturskribent på en av Sveriges största dagstidningar. Margit är en riktig matnörd och kock som lagar mat med influenser från hela världen. Vad är hennes uppfattning om den norrbottniska matkulturen? De pratar också om trender och att många människor längtar tillbaka till grunderna, vilket även märks när det gäller maten.

– Mat är all kulturs grund. Under alla mina resor i världen, så fort jag stött på någon som jag knappt kan prata med, kan jag nämna ett endaste namn på en maträtt från den kulturen så blir vi vänner. Mat förenar och splittrar och det är den mest grundläggande kultur vi har.

Margit Richert

Nära Mat podden avsnitt 13: Margit Richert om matkultur och identitet

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.