Nära Mat podden 22: Karin Bodin, Koncern VD Polarbröd

Årets krisberedskapsvecka fokuserar på mat och matproduktion. Förmågan att återhämta sig eller motstå olika störningar och kriser är därför temat för det här samtalet och vi pratar bland annat om lärdomarna efter branden på bageriet i augusti 2020. Att aktivt jobba med olika typer av riskanalyser och handlingsplaner är superviktigt, även om kriserna sällan slår på exakt det sätt som man har övat på.

– Jag tror att fossilfritt är en viktig aspekt för att vi ska skapa en motståndskraftig livsmedelsproduktion i norr, det säger Karin Bodin, koncern-VD för Polarbröd, när Nära Mat podden träffar henne utanför det nya bageriet i Älvsbyn för att prata mer om resiliens i livsmedelssektorn.

Det här avsnittet är inspelat i april 2022. Programledare är Hulda Wirsén, Länsstyrelsen i Norrbotten.

– Jag tror det föds otroligt mycket kreativitet i en krissituation. Har man en kultur där det är tillåtet att misslyckas så kommer människor att skapa helt otroliga lösningar

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.