Nära Mat podden 20: Mejeriets platschef i Luleå

Mjölk och fil står på menyn när Nära Mat podden gör ett besök på Norrmejeriers mejeri i Luleå. Norrmejerier är Norrlands största livsmedelsföretag och ägs av våra norrländska mjölkbönder. Med sina tre mejerier i norra Sverige förädlar de 200 miljoner komjölk om året. Luleåmejeriets platschef Ann Kula berättar om medvetna satsningar för att anställa fler kvinnor och hur man lyckas med produktutveckling. Hon pratar också om restflöden och grillost.

Programledare: Hulda Wirsén, Länsstyrelsen i Norrbotten.

- Precis som rumpnissarna i Ronja Rövardotter frågar "varför gör dom på detta viset", precis så gör vi också. Att ifrågasätta och tänka på om vi kan jobba på något annat sätt som är bättre. Vi har jobbat med LEAN production sedan 2008.

– Vi har medvetet haft en strategi för att anställa fler kvinnor. Nu har vi 30 procent kvinnliga anställda och det har också bidragit till ett mycket bättre arbetsklimat. Det blir inte lika tufft och macho.

Ann Kula, platschef på Norrmejeriers mejeri i Luleå

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.