Havets guld finns i Norrbotten

Tack vare våra fjäll och älvar trivs siklöjan så bra just här, i ett av världens sötaste havsvattenområden. Fjällens smältvatten för med sig mineraler som siklöjan äter och detta bidrar i sin tur till rommens unika smak.
Orange löjrom med dillkvist i krustader.

Siklöjan lever i stim och under hösten vandrar den upp till kusten i norra Bottenviken för att leka. Löjfisket pågår under hösten i september och oktober, medan löjrommen avnjuts under högtider och festliga tillfällen året runt.
Kalix löjrom är otvivelaktigt Bottenvikens största delikatess. 

"Vi har turen att leva i en gastronomiskt rik region med fantastiska råvaror. Löjrom är ett utmärkt exempel på det."

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.