Projektets foodtruck besöker samiska orter runt om i hela Sápmi för att bygga nätverk och öka intresset för småskalig förädling av samisk mat.
Projektets foodtruck besöker samiska orter runt om i hela Sápmi för att bygga nätverk och öka intresset för småskalig förädling av samisk mat. Vid varje stopp genomförs workshops och andra aktiviteter, dessutom skapar vi webbinarierså att den som inte är på plats eller vill uppleva aktiviteterna om och om igen. Vi kan hjälpa till med att utveckla storytelling och koncept, dokumentera traditionella recept, genomföra intervjuer om lokala traditioner, göra passande kringaktiviteter, bjuda in lokala restauranger, entreprenörer och butiker, genomföra matverkstäder med inriktning på traditionell samisk mat och nya matprodukter.
Projektledare: Anneli Jonsson Projektägare: Slow Food Sápmi Finansiering: Sametinget och Landsbygdsprogrammet 2014-2020 Samverkanspartners: Svenska Samernas Riksförbund och Sensus studieförbund
Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.