Arctic Winery

I projektet ska ett mousserande svartavinbärsvin utvecklas med hjälp av Champagnemetoden. Syftet är att öka förädlingsvärdet för svarta vinbär och därmed ge möjlighet till ökad lönsamhet för odlarna. Produktion av vinet ska ske i Öjebyn och ett bolag är under bildande för att ta tillvara resultaten av projektet i en kommersialisering av vinet efter projektets slut.

Projektledare: Sara Byström, Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten
Projektägare: Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten
Finansiering: Jordbruksfonden, inom programmet Europeiska Innovationspartnerskap, EIP- Agri

Samverkanspartners: Samverkanspartnerskap – Hemmagastronomi, SLU- institutionen för Växtodling, Cold Hand Winery, Danmark, Norrbotten Bär och Grönt, Tryggves konsultbyrå

Start- och slutdatum: 2017-12-01–2020-12-30

Hushållningssällskapets logotyp

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.